אם תפגוש את הבודהא בדרך
[ad_1]
מנקודת מבטו של האיש הצעיר, אמר פעם שופנהאואר, החיים הם עתיד אינסופי. ואילו מנקודת מבטו של הזקן – החיים אינם אלא עבר קצרצר.
מוזמנים להצטרף אלי הערב למפגש בין בודהא לקהלת –
שיחה על משמעות החיים, על הבל הקיום ועל "עת לכל חפץ".
ומה לחכם באדם – ולחיינו, כאן ועכשיו?
בית ציוני אמריקה, 19:30-21:00.
כרטיסים במקום.
אשמח לקראתכם,
נעמה סדרת מפגשים [שהיו או לא היו[ בין "החכם מן המזרח" ובין דמויות ורעיונות מעולם הרוח המערבי. בכל מפגש נתוודע לרעיון מרכזי אחר מתוך המחשבה הבודהיסטית או הדאואיסטית ונערוך סביבו דיאלוג ושיח דמיוני באמצעות דמות, יצירה או רעיון מופשט מן העולם המערבי.
* מה היה קורה לו בודהא פגש ביונג? מה היה אומר הבודהא לקהלת על משמעות החיים? מה היה החכם הסיני לומד מפו הדב? והאם מורה הזן יכול היה להסכים לאי-גיון של אליס?
מרצה: ד"ר נעמה אושרי, תלמידה ומורה בדרך הזן,
מחברת הספר "כאור בשולי הענן".
המפגשים נערכים בימי ראשון, בין השעות 19:30-21:00,
בבית ציוני אמריקה, תל אביב.
אולם סטודיו 2 כניסה מרחוב אבן גבירול 26.
הקורס מתאים לבעלי רקע מוקדם בעולם הרוח הבודהיסטי.
מחיר למפגש בודד: 76 ₪.
כרטיס זוגי למפגש בודד: 138 ₪.
מחיר הסדרה: 338 ש"ח במקום 380 ש"ח
■ 8 במאי:
כשיונג פוגש את בודהא – האנליטי ק.ג. יונג הקדיש שנים רבות לחקר מחשבת המזרח ופתח שער חשוב להבנתן כתורות נפש. במפגש נתוודע בקצרה לעיקרי המחשבה היונגיאנית ולרעיון "אחדות הניגודים" ונעמוד על ההבדל שבין מושג "האין אני" הבודהיסטי ומושג "העצמי" של יונג.
■ 15 במאי:
בודהא פוגש את קהלת, החכם שבאדם, טען ש"הכל הבל הבלים". למה התכוון קהלת? ומהי תפיסת עולמו הקיומית? במפגש נבחן בין היתר את האפשרות לקרוא את מושג ההבל של קהלת לא רק כ"אין", אלא גם כתנועת הנשימה, הבל הפה. קריאה שתאפשר אולי לשפוך אור חדש על דבריו של החכם.
22 ■ במאי:
החכם הסיני ופו הדב – החכם הדאואיסטי מזמין אותנו לנוע בעולם מתוך "מאמץ נטול מאמץ", מתוך מחשבה נטולת מחשבה ובעיקר מתוך קשב פתוח לזרם הדברים. השלווה, יאמר לנו הדאואיסט ויסכים איתו פו הדב, נמצאת בדברים הפשוטים, שמותר בהם לנגוע, ומותר לאהוב. במפגש נקרא את חכמתו של פו מבעד לעיניו של חכם הדאו, וגם ההפך.
■ 29 במאי:
מסע בודהיסטי אל האי-גיון של אליס בארץ הפלאות – יצירותיו של לואיס קרול מהוות אתגר לא רק ללוגיקנים אלא גם מאפשרת שיח עם חכמי הזן חובבי הקואנים – החידות והשיחות המטורפות וחסרות הפשר. במפגש נשוחח על גבולות ההיגיון ועל האי-גיון כאמצעים לשחרור הלב והתודעה, באמצעות קואנים ממסורת הזן ובאמצעות חכמתה של אליס.
■ 5 ביוני:
הבודהא שותק, הבודהא מדבר – מה בין הפואטי והתרפויטי? את המפגש האחרון בסדרה נקדיש למגע קרוב עם "הרגע הנוכחי". מגע שיש עמו לא רק יופי אסתטי רב, אלא שהוא גם מצע לריפוי. נתוודע אל "הרגע הזה" מבעד לשני שערים. האחד, שער השתיקה של חכמת המדיטציה. והשני, שער המילה והשירה, מזרח ומערב –שירה המיטיבה לגעת בחלופיותו של העכשיו.
282 people interested · 55 going
[ad_2]
לצפייה בפייסבוק