בודהיזם – מדע, ידע, ידיעה, אי-ידיעה

בודהיזם – מדע, ידע, ידיעה, אי-ידיעה

[ad_1]
מגפש "שבילים רבים – דהרמה אחת", והפעם – בין מדע ודעת.
נראה שיהיה מרתק מפגש בסדרת "שבילים רבים דהרמה אחת"
משתתפים: הנזירה חגית הרמון, ד"ר סטיבן פולדר, רני עובדיה, ד"ר אסף פדרמן. מנחה: אבי פאר

רבים רואים את הבודהיזם כמדע התודעה, אשר מתמקד בחקירת יכולת התודעה האנושית לחשוב על עצמה, לבנות רעיונות על דברים בנפרד מהדברים עצמם, ליצור דימוי של עצמנו ולהזדהות איתו כ"אמת".

הדרך הבודהיסטית מציעה לנו להרהר על ולערער את תפיסת המציאות האינטואיטיבית שלנו, שאנו לא מטילים ספק בתקפותה, כמפתח למפגש נטול סבל עם נסיבות החיים כפי שהן.

גם המפגש בין המדע המודרני לבין חקר התודעה בו עוסקת הדרך הבודהיסטית מייצר דיאלוג מרתק שמרחיב את הידע וההבנה שלנו לגבי מקור הסבל האנושי, או החיפוש אחר האמת.

המפגש שלפנינו יעסוק בהיבטים השונים של הסוגיות הללו.

עקב אילוצי האולם שעומד לרשותנו מספר המקומות מוגבל, ולכן אנו מבקשים להירשם מראש באתר "בודהיזם בישראל"
הרשמה באתר בלבד:
http://www.buddhism-israel.org/activities/4265

"שבילים רבים – דהרמה אחת", הינה סדרת מפגשים העוסקת בנושאים שונים מנקודות המבט של המסורות השונות בדרך הבודהיסטית. כל מפגש כולל תרגול מדיטציה מודרך, פאנל של מורים נציגי המסורות השונות, ופרק זמן לשאלות ותשובות.

פרטים נוספים על הדוברים, עלות והוראות הגעה/סידורי חניה וכיוב' באתר בקישור : :http://www.buddhism-israel.org/activities/4265

נשמח אם תיידעו גם את חבריכם או כל מי שהנושא עשוי לעניין אותו/ה

55 people interested · 13 going
[ad_2]

לצפייה בפייסבוק